۱۴ شهریور ۱۳۸۹
درباره ی کاشی کاری
کاشیکاری یکی از روشهای دلپذیر تزئین معماری در تمام سرزمینهای اسلامی است. تحول و توسعه کاشی ها از عناصر خارجی کوچک رنگی در نماهای آجری آغاز و به پوشش کامل بنا در آثار تاریخی قرون هشتم و نهم هجری انجامید.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
کلیاتی درباره ی صنایع دستی و وضعیت کنونی آن
صنايعدستي به مجموعهيي از هنر _صنعتها اطلاق ميشود كه بهطور عمده با استفاده از مواد اوليهي بومي و انجام قسمتي از مراحل اساسي توليد به كمك دست و ابزار دستي ساخته ميشود.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
صنایع دستی و فهرست گرایش های آن در ایران
صنایع دستی به طور عام به آن دسته از فعالیت هایی گفته می شود که به تولید و ساخت دستی بعضی از ابزارها، لوازم و وسیله ها با رعایت اصول زیبایی شناسی می پردازد.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
مینا چیست؟
مينا کاري هنر درخشان آتش و خاک است، با رنگهاي پخته و درخشان که سابقه آن به 1500سال پيش از ميلاد ميرسد.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
نقش قالی
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
نقش قالی
یکی از عوامل با اهميت و در خور توجه كه شهرت قالي هاي اين سرزمين را جهان گير كرده است نقش هاي دلپذير و طرح هاي بي مانند و متنوع آن ها است. هر تخته فرش ايران داراي نقش مختص به خود مي باشد.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
دستگاه هاي قالي بافي
دستگاه هاي قالي بافي كه اصطلاحاً به آن ها دار نيز گفته مي شود عبارتند از چهار چوبه هايي به شكل مستطيل از جنس چوب و يا فلز و ساير متعلقات آن از قبيل پايه، نيمكت و چرخ دندانه هاي مربوطه. از نظر شكل دستگاه و مكانيسم بافت آن ها را به دو نوع تقسيم مي كنند.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
شیشه در دنیای اسلام
ظهور ناگهانی اسلام به عنوان يك مذهب و تمدن بزرگ درجهان،از حيرت انگيزترين رويدادهای تاريخ بشر است. در سال 610 ميلادی، حضرت محمد(ص) كه بازرگانی اهل مكه بود، شروع به افشای رسالت خود و دعوت مردم به اسلام و اطاعت از خداوند كرد.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
تاریخچه قالی بافی
با وجود آنكه در مورد اولين دست بافته هاي بشر اطلاعاتي كم و بيش كافي وجود دارد ولي درباره نخستین فرش هاي گره دار جهان و تاريخ و محل بافت آنها دانسته هاي ما اندك بوده و بيشتر در حدود حدس و فرضيه باقي مانده است.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
تاریخچه قالی بافی
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
نقش آینه کاری در معماری
آینه کاری را باید واپسین ابتکار هنرمندان ایرانی در این گروه هنرهای زیبا دانست که ایرانیان در معماری داخلی و تزیین درون نما به کار گرفته اند . اجراکنندگان این شاخه از هنر که به دقت، ظرافت و حوصلهٔ بسیار در کار نیازمند است از زمان پیدایش تاکنون همواره هنرمندان ایرانی بوده و هستند .
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
هنر فلزکاری پس از اسلام
هنر فلز کاری پس از اسلام و در سدههای اول تا پنجم هجری قمری با طرحها، رنگها و تزئینات متنوع خود به رشد قابل توجهی دست یافت و نمونههای ارزشمندی را در اختیار علاقمندان و محققان هنرهای اسلامی قرار داد.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
کتاب شناسی تعزیه(4)
در ادامه کتاب شناسی تعزیه، این یادداشت به مقالهشناسی تعزیه میپردازد و تلاش دارد مقالاتی که در باب تعزیه تاکنون نگاشته شدهاند را در سه حوزهی پایانامهها، سمینارها و مجلات تخصصی دستهبندی و ارائه نماید.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
کتاب شناسی تعزیه(2)
از سال 1830 که الکساندر خوتسکو(نایب سفیر سفارت روسیه در ایران) در دربار فتحعلی شاه با مراوده با حسینعلیخان خواجه (مدیر کارهای نمایشی دربار) توانست تعداد 33 نسخه را از وی تهیه و در سال 1878 در کتاب نمایشنامههای ایرانی برگزیدهی تعزیهها ثبت نماید.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
حقیقت، سرآغازی برای هیدگر در هنر است
گفتگو با محمدرضا ریخته گران
دكتر محمدرضا ریختهگران، استاد گروه فلسفه دانشگاه تهران و دانشآموخته همین دانشگاه است. وی به مطالعه و تحقیق در معارف هندویی پرداخت و رساله دكترای خود را در سال 1374 با موضوع دیدگاهها، اصول و مبانی هرمنوتیك و تطبیق آن با اصول و مبانی تفسیر در عالم اسلام نگاشت.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
نقاشی و جهان اسلام
عموماً زمانی که در جهان اسلام صحبت از تصویر و هنرهای تجسمی به میان میآید، به احادیث نه چندان معتبری اشاره میشود که در کتاب سرتاماس آرنولد، تحت عنوان: نقاشی در اسلام، مبنی بر تقبیح تصویر در نخستین سالهای ظهور اسلام، آمده است.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
منصور قندریز
زنده یاد كریم امامی، مترجم و منتقد توانمند هنرهای تجسمی، برای بروشور نمایشگاهی كه به بهانه درگذشت منصور قندریز، در گالری بورگز، در 5 اردیبهشت 1345، برگزار گردید، متنی را تهیه میكند كه خواندن مجدد آن، بعد از گذشت چهار دهه، خالی از لطف نیست.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
احكام چهارگانهي زيباشناسانهي كانت
كانت ضمن تفكيك حوزهي زيبايي از قلمرو حقيقت و خير، به تنظيم لحظات زيباييشناسانه و احكام ذوق پرداخت. در نظر او احكام مربوط به زيبايي كه «احكام ذوق» نيز ناميده شده است، برحسب چهار «وجه» و جهات چهارگانهي حكم ذوقي و نيز جدول مقولات چهارگانه تجزيه و تحليل ميشوند.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
هويت هنرى در كشاكش سنت و مدرنيسم
معمولاً سؤال در باب يك موضوع زمانى طرح ميشود كه دچار نقصان و پريشانى شده باشد. هويت فرهنگى، نوعى پرسش براى جستوجوى خودآگاهى شخصيت فرهنگى تاريخى است، تا بدانيم كه هستيم و از كجا و بهر چه آمدهايم.
۱۴ شهریور ۱۳۸۹
طرحی برای جامعه شناسی جامعه شناسی هنر
تا پيش از آن كه جامعه شناسى به عنوان يك علم از حدود 150 سال پيش شكل بگيرد، غالبا توسط فلاسفه يا مصلحان اجتماعى دربارهى جايگاه هنر در اجتماع انديشيده و سخن گفته مىشد.