۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
رسانه، دین و فرهنگ
بازاندیشی دربارة رسانه، دین و فرهنگ[1] نام كتابی است كه با ویراستاری استوارت ام . هوور[2] و نات لاندبای[3] و با ترجمة مسعود آریایی نژاد، از سوی انتشارات سروش، در سال 1382 چاپ و منتشر شده است.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
دربارۀ رسانۀ تلویزیون و سکولاریسم
دغدغۀ هر فرد دیندار دربارۀ رسانۀ تلویزیون این است که این پدیدۀ عصر مدرن، چه نسبتی با مبانی و معارف دین، آرمانها و ارزشهای دین، فقه و دستورالعملهای دین دارد. رسانه چه مقدار با دین سازگاری یا تنافی دارد و این ناسازگاری در چه حیطههایی است.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
چگونه اخبار تلویزیون را تماشا كنیم؟
كتاب چگونه اخبار تلویزیون را تماشا كنیم؟[1] برای علاقهمندان پرشمار نیل پستمن مطالب خواندنی بسیاری دارد كه چشمپوشی از آن را غیرممكن میكند. این كتاب از 13 پاره تشكیل شده است.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
رسانه و اعتماد مخاطب
رسانه در دنیای امروز نمیتواند صرفاً به فراگیر بودن خود ببالد؛ بلكه رسانههای امروز به دنبال ارتباطهای گروهی هستند تا تأثیر پیام آنان تخصصیتر و بالطبع بیشتر نزدیك به مطلوبنظر آنان باشد.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
رسانه در سال اصلاح الگوی مصرف
پیامی كه با نگاهی كلان به آینده و با توجه به نیازهای جامعه طراحی میشود و به عنوان محوری برای همسو نمودن آحاد مردم، مدیران، مسؤلان و برنامههای كلان كشور در جهت اصلاح و تكامل، رشد و پیشرفت ایران اسلامی، تدارك دیده شده است.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
راه اينجاست
برنامه هاي مناسبتي در ميان انواع برنامه هاي صداوسيما، بيشک تعريف خاص خود را دارند؛ اما در يک بيان کلي، مي توان به برنامه هايي اشاره کرد که به بهانة اعياد مذهبي و سوگواري ها، در جهت ارتقاي سطح فرهنگي جامعه، در خصوص مضامين مذهبي و ديني، ساخته و پخش مي شوند.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
تلویزیون تعاملی، مخاطب منفعل
همیشه مخاطب برای رسانه، اصل به حساب آمده است و نوع نگاه رسانه به مخاطب، سیاستها و خطمشی آن را مشخص میکند.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
بوی کسی میآید
اندیشمندان، عصر حاضر را به القابی گوناگون توصیف کردهاند؛ اما در این میان عصر ارتباطات، مشهورترین و اصیلترین عنوانی است که دورة اخیر را بدان متصف کردهاند. در عرصههای مختلف علمی و فنی، جهشهای چشمگیری رخ داده است.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
از آیینهای رسانهای تا دنیای جنینی
تودههای مردم، چه خواص و چه عوام به نسبت میزان اوقات فراغت و یا نیازهای روحی و جسمی خویش، بهرههایی متفاوت از تماشای رسانه میبرند.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
همچون استخواني از خاك برآمده
سینما در کنار تلویزیون به عنوان رسانه ای توانا دارای قدرتی عظیم از جهت تاثیرگذاری است و شاید از منظری این هنر، جامع دیگر هنرها نیز قلمداد شود، چرا که به نوعی ادبیات، معماری و موسیقی را هم در خود جمع کرده است.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
نوآوری و رسانه
با پیشرفت فزایندۀ دانش، تكنولوژی و جریان گستردۀ اطلاعات در عصر كنونی، جامعۀ ما نیز نیازمند آموزشهایی است كه بتواند با كمك آنها همگام با توسعۀ علم و فناوری، گامی در مسیر پیشرفت بردارد.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
میهمان ناخوانده
در سال های پس از جنگ جهانی دوم و پس از رکود حاکم بر اقتصاد دنیا و به ویژه کشورهای غربی، چرخ اقتصادی همگام با پیشرفت و رشد تکنولوژی، آغاز به گردش نمود و اقتصاد لیبرال در دنیای نو به فعالیت بیشتر و گسترده تر پرداخت.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
نظر و گذر
بی شک، دغدغة هر فرد دین داری در مواجهه با رسانه، دست كم در مواجهة ابتدایی با آن، این است که این پدیده چه نسبتی با مبانی و معارف دین، ارزش ها و آرمان های دین و بالاخره، فقه و دستور العمل های دین دارد و چه مقدار با آن سازگاری یا تنافی دارد؟
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
قاب شیشهای در تبلیغات
تبلیغات برای انتقال پیام، خود نیاز به رسانه دارد. برای آگهیهای تبلیغاتی، محملی برای ارسال آنچه در پی آن هستند، همچون نیاز انسان به هواست. رادیو، تلوزیون، روزنامه، مجلّات و اینترنت، از جملۀ این رسانهها هستند.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
صورت تمدن غرب
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
سكولاریسم، مطالعات رسانهای و دین
مطالعات رسانهای در همۀ حوزهها، از مباحث ارتباطی رسانه تا بحثهای هنری و مباحث سازمانی رسانه، در غرب شكل گرفته است. این مباحث به چه اندازه با مبانی تفكر غرب در دوران مدرن كه با سكولاریسم همپوشانی كامل دارد، نسبت برقرار كرده است؟
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
رسانه و بیننده
از میان رسانه های گوناگون جمعی، تلویزیون از جایگاه ویژه و ممتازی برخوردار است. می توان گفت این رسانه از دیگر رسانه های جمعی، حتی رسانه های الکترونیکی عصر حاضر نیز غول آساتر شده است.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
رسانه و انقلاب
يكي از عواملي كه دنياي مدرن و جوامع بشري را تحت تأثير خود قرار داده است، گوناگوني رسانهها و فضايي است كه رسانهها ايجاد كردهاند و بالطبع باعث بالا رفتن سطح آگاهي و دانش عمومي و فرهنگ شده است.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
رسانه و انتخابات
انتخابات به معنی برگزیدن كسی برای انجام امور مملكتی است و معمولاً انتخابكنندگان مردم هستند. نیاز جوامع بشری به جلوگیری از بینظمی و هرج و مرج، ایجاب میكند كه عدهای به نمایندگی از مردم، ادارۀ امور كشور را بر عهده بگیرند.
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰
راه پیشرو
در اندیشۀ دستیابی به رسانهای متناسب با دین، باید پویش علمی خود را از مقام مبانی مباحث فلسفه آغاز كنیم. چرا كه پیش از پرداختن به هر مطلبی، پرسشهای بنیادینی وجود دارند كه یافتن پاسخی برای آنها راه را برای ما روشن میكند.